Natuurlijk Monique

Schoonheid van binnen en buiten

Wie ik ben en waar ik voor sta   

Mijn naam is Monique Hezemans en ben sinds 25 jaar werkzaam als zelfstandig schoonheidsspecialiste. Gedurende deze jaren heb ik met verschillende conventionele huidverzorgingsproducten gewerkt, wat wil zeggen dat ze wel op natuurlijke basis waren, maar niet 100% biologisch. 

Op een dag werd ik me bewust van het feit dat we elke dag, jaar in jaar uit, een paar kilo aan chemicaliën binnen krijgen via onze dagelijkse verzorging, zeker wij als vrouwen, denk aan onze shampoo, conditioner, haarwax, haarlak, huidverzorging, make-up, en dat elke dag weer! En dat deze chemicaliën veel schade aan kunnen richten in ons lichaam en onze hormonen uit balans kunnen brengen met alle gevolgen van dien! 

Vijf jaar geleden heb ik dan ook de keuze gemaakt om alleen nog met biologische huidverzorgingsproducten te gaan werken. Naast mijn werk als schoonheidsspecialiste heb ik onlangs de opleiding tot Trainer Hormoonfactor met succes afgerond en begeleid ik mensen nu ook om hun hormoonhuishouding weer in balans te krijgen waarbij er eerst in alle rust een hormonale anamnese wordt afgenomen en al naar gelang de klachten er een persoonlijk stappenplan wordt uitgeschreven met persoonlijke voedingsadviezen, de juiste bewegingsadviezen en stresscounseling. 

Wat ik steeds vaker te horen krijg is dat mensen last hebben van (chronische) stress, moe zijn of zelfs helemaal kapot zijn en niet weten hoe ze de batterij weer op kunnen laden. Graag wil ik bij dit soort klachten meer kunnen betekenen voor en ben ik enige tijd bezig geweest hoe dat zou kunnen. In mijn zoektocht zijn de verzorgingsproducten van Lakshmi op mijn pad gekomen. 

Wat mij hier vooral in aanspreekt zijn de heerlijk geurende en ontspannende bloemengeuren volgens ayurveda, aromatherapie en naturopathie (natuurgeneeswijzen). Met deze producten kan ik de behandeling helemaal afstemmen op wat jij op dat moment nodig hebt qua huidtype en innerlijk welzijn. Het mooie is dat alle ingrediënten (kruiden, zaden, bloemen, vruchten) geproduceerd worden in de landen van herkomst en daardoor een hogere energetische waarde bevatten.


Mijn inspiratie voor dit concept

Samen met mijn partner koesterden we al jarenlang dezelfde droom, namelijk om voor een jaar naar Zuid-Afrika te gaan, nadat onze beiden golden retrievers na ruim 15 jaar waren overleden en we ons niet meteen weer wilden binden, besloten we om onze banen op te zeggen en de grote stap te nemen! Eenmaal aangekomen in Zuid-Afrika vonden we de baan waarvan we altijd gedroomd hadden, met name als managers van een wildpark, tussen de wilde dieren in een overweldigende prachtige natuur! 

Voor het eerst in mijn leven had ik daar de beschikking over een eigen moestuin en boomgaard waardoor we veel  biologisch aten, vrij van bestrijdingsmiddelen, e-nummers of andere toevoegingen. Door de combinatie van gezonde voeding en de hele dag veel beweging merkte ik dat ik me steeds fitter ging voelen, daarbij verdween eindelijk, geheel niet onbelangrijk, ook het vet op mijn lovehandles en buik, wat me in Nederland met al het sporten en in de veronderstelling dat ik gezond at nooit eerder was gelukt. 

Toen ik ook nog biologische huidverzorgingsproducten begon te gebruiken, verdween ook nog eens mijn droge huid als sneeuw voor de zon! En daar was mijn inspiratie voor mijn nieuwe concept geboren! Als ik eenmaal terug in Nederland zou zijn zou ik vrouwen, maar ook mannen gaan begeleiden met gezonde voedingsadviezen, de juiste bewegingsadviezen, stresscounseling en verantwoorde huidverzorging om op die manier de hormonen weer in balans te krijgen!