Natuurlijk Monique

Schoonheid van binnen en buiten

Lakshmi

Met de producten van Lakshmi kan ik de behandeling helemaal afstemmen op wat jij op dat moment nodig hebt qua huidtype en innerlijk welzijn. De producten kenmerken zich door de heerlijk geurende en ontspannende bloemengeuren volgens ayurveda, aromatherapie en naturopathie. 

Het mooie is dat alle ingrediënten (kruiden, zaden, bloemen, vruchten) geproduceerd worden in de landen van herkomst en daardoor een hogere energetische waarde bevatten.

De producten zijn verkrijgbaar in de salon of via de webshop.

De producten

De producten van Lakshmi zijn onderverdeeld in een aantal basislijnen: de Vata, Pitta, Kapha en Anti-Aging. Bij een eerste behandeling doe ik een intake met als doel te bepalen welke lijn het beste bij je huid past. Tijdens de behandeling kunnen de producten verrijkt worden met speciale serums, net waar de huid en jijzelf behoefte aan hebt. De basislijnen zijn er natuurlijk ook voor thuisgebruik. 

Vata

Vata producten zijn producten voor de droge, vochtarme, fijne en vermoeide huid. De edelstenen in de crème's versterken en vergroten de opname van de plantaardige werkstoffen. De Vata producten voeden de huid, zijn vochtherstellend en stimuleren de stofwisseling. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageen en de versterking van elastische vezels. Vata producten bevatten
kostbare extracten van Malachiet, Smaragd en Koraal.
 

Pitta

Pitta producten zijn voor de gevoelige en intolerante huid. De edelstenen in de crème's versterken en vergroten de opname van de plantaardige werkstoffen. Ze helpen tevens de huid te verzorgen en te kalmeren. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageen en de versterking van elastische vezels. De Pitta producten zijn beschermend, licht, voedend en vochtherstellend. Ze reguleren de huidstofwisseling, kalmeren de doorbloeding en 
versterken de bloedvatwand. Ze zorgen diep vanuit de huid voor
een goede opbouw. 

Kapha

Kapha producten zijn geschikt voor de gemengde, slecht doorbloede en vette huid. De producten verzorgen en reguleren de huid. Ze bevatten kostbare extracten van zinkmineralen, robijn en opaal. Deze zorgen ervoor dat de opname van de plantaardige werkstoffen wordt vergroot. De producten zijn vochtherstellend, licht voedend en reguleren de stofwisseling en talgproductie. Kapha producten geven de huid een frisse gematteerde uitstraling.

Anti-Age

Ben je op zoek naar een bijzonder effectieve behandeling om de verschijnselen van huidveroudering te voorkomen? En wil je een behandeling die zich specifiek richt op de kleine lijntjes en de ondersteunende vezels om zo diepere en de expressie rimpels te verminderen? Lakshmi heeft hiervoor de Anti-Age schoonheidsproducten ontwikkeld. Een effectieve Anti-Age lijn verrijkt met de energetische kracht van edelstenen om de huidspanning te verbeteren. Dit gebeurt door de elastische vezels en collageen te versterken en de huid diep te reinigen. De unieke formule stimuleert de cellulaire stofwisseling, dankzij een zeer effectieve combinatie van kostbare extracten zoals: onyx, koraal, opaal, topaas, robijn, diamant, smaragd en goud.

Biologisch

De keuze voor biologische producten is in de eerste plaats een moreel verantwoorde keuze, die past bij het streven van Lakshmi naar betrokkenheid en samenhang met de natuur. Daarnaast zijn biologische producten effectiever doordat de ingrediënten meer overeenkomen met de van nature in ons lichaam aanwezige stoffen. Een biologische productiemethode houdt in dat er bij elke stap rekening gehouden wordt met het gehele ecosysteem. Er worden geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) gebruikt, en de productiemethode voldoet aan strenge criteria om het milieu, mensen en dieren te beschermen.

De producten van Lakshmi worden aan de hand van de strenge criteria van de biologische productiemethode geproduceerd, en zijn gecertificeerd door het ICEA (Instituut voor Ethische en Milieu Certificatie). Lakshmi maakt bij de productie alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten verkregen uit op biologische en biologisch-dynamische wijze geteelde planten of wilde planten, waaronder: phyto-extracten, essentiële oliën en bloemenwater uit aromatische planten. Lakshmi producten zijn zeer huidvriendelijk, bevatten een plantaardige emulgator en 100% koudgeperste plantaardige oliën. 

De gecertificeerde Lakshmi producten bevatten:

• Actieve biologisch gecertificeerde ingrediënten
• Heerlijke natuurlijke geuren verkregen door de combinatie van planten en bloemen
• Etherische oliën en natuurlijke plantenextracten
• Ecologische verpakkingen: verpakkingen gemaakt van ecologisch verkregen cellulosevezels uit duurzaam beheerde bossen
• Planten van biologisch-dynamische herkomst, en op biologisch wijze geteelde en wilde planten
• Natuurlijke conserveringsmiddelen, zoals toegestaan volgens de ICEA: grapefruitzaadextract, vitamine A, E, C, en essentiële oliën
• 100% zuivere en natuurlijke essentiële oliën
• Koud geperste plantaardige oliën
• Tarwekiemliposomen die kostbare vochtinbrengende en voedende stoffen bevatten om de huid te herstructureren
• “Totale complete” plantenextracten voor een effectieve en evenwichtige werking zonder bijwerkingen

Duurzaamheid

De verpakkingen bevatten geen PVC. In plaats daarvan kiest Lakshmi voor het gebruik van recyclebaar plastic of glas. Lakshmi gebruikt papier dat FSC-gecertificeerd is, wat betekent dat het afkomstig is uit volgens strenge milieu-, sociale en economische normen beheerde bossen. 

De door het ICEA gecertificeerde producten van Lakshmi bevatten geen:

• PEG’s, siliconen, acrylaten, EDTA, BHT, BHA, PPG, organische halogeenverbindingen, propyleenglycol, parabenen en isomethylisothiazolinone;
• Vaseline;
• Sodium lauryl sulphate;
• Synthetische kleurstoffen;
• Ingrediënten van dierlijke oorsprong;
• Chemische conserveermiddelen.

De prijslijst vind je hier

Terug naar boven